“TÜRKİYE BU ÇAYIN TİRYAKİSİ OLACAK” SLOGANI İLE PİYASAYA ARZ EDİLEN, ÇAY TİRYAKİLERİNİN HER VAKİT KEYİFLE İÇEBİLECEKLERİ, GENİŞ KİTLELERE HİTAP EDEN YUMUŞAK İÇİMLİ BİR ÜRÜNÜMÜZDÜR.
ÇAY NASIL DEMLENMELİDİR?
• ÇAY, NEM VE HARİCİ KOKULARDAN ETKİLENMEYECEK ŞEKİLDE KAPALI AMBALAJDA MUHAFAZA EDİLMELİ.
• ÇAY İYİ SU İLE YAPILIR.
• KİREÇLİ, MADENLİ, KLORLU SU İLE ÇAY OLMAZ
• ÇAYIN SUYU MUTLAKA YUMUŞAK HUYLU, KİREÇ SERTLİĞİNDEN UZAK, TATLI BİR SU OLMALI.
• PORSELEN DEMLİK TERCİH EDİLMELİ.
• MADENÎ, HELE ALÜMİNYUM DEMLİKTE İYİ ÇAY OLMAZ.
• DEMLİK ÖNCEDEN ISITILMALI.
• TEMİZ DEMLİK İÇİNE BEHER BARDAK İÇİN İKİ ÇAY KAŞIĞI ÇAY (2-2,5 GRAM) KONULUR. 2 BARDAK SUYA 1 ÇAY BARDAĞI ÇAY KONULACAĞINI, 1 ÇAY BARDAĞI KURU ÇAY İLE 7 BARDAK ÇAY İÇEBİLECEK KADAR DEM ELDE EDEBİLECEĞİMİZİ DE UNUTMAYALIM.
• SU TAM KAYNAMA NOKTASINDA İKEN HEMEN ALINIP DEMLİĞE AKTARILMAMALIDIR.
• DEMLİĞE AKTARILIRKEN, KAYNAMANIN DURMASI, 100 C'DEN BİRKAÇ DERECE AŞAĞI SICAKLIKTA OLMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR.
• ÇAYDANLIKTA KAYNAR SUYUN ATEŞİ KISILARAK DEMLİK ÇAYDANLIĞIN ÜZERİNE OTURTULMALI VE DEM KAYNATILMAMALIDIR.
• DEMLEME ESNASINDA DEMLİĞİN ÜZERİNE TEMİZ BİR BEZ KONULMALIDIR.
• DEMLİĞİN AĞZI ALÜMİNYUM FOLYO İLE HUNİ ŞEKLİNDE KAPATILMALIDIR.
• DEMLEME ESNASINDA DEMLİK KATTİ SURETTE SALLANMAMALIDIR.
• ÇAYIN DEMLENME SÜRESİ YABANCI ÇAYLARDA 5-7 DAKİKA TÜRK ÇAYLARINDA ÇAYIN KALİTESİNE GÖRE 10-15 DAKİKA ARASINDA OLMALIDIR.
• DEMLEME MÜDDETİ ÇAYIN CİNSİNE VE İÇENİN ZEVKİNE GÖRE DEĞİŞİR, AROMANIN TAM ELDE EDİLMESİ İÇİN BU SÜRE TÜRK ÇAYLARINDA 20-25 DAKİKAYA KADAR ÇIKARTILIR, YABANCI ÇAYLARDA İSE 10-15 DAKİKAYI AŞMAMALIDIR.
• DEMLENMEDEN SONRA, DEM İLE POSA BİRBİRİNDEN AYRILMALIDIR. DEM PORSELEN BİR KABA AKTARILMALIDIR.
• DEMLENEN ÇAY YARIM SAAT İÇİNDE İÇİLMELİDİR.